Lajta mozgásban
Forrás: honvedelem.hu (honvedelem.hu )

A 170 éves a Magyar Honvédség programsorozat részeként április 3-án, hétfőn délelőtt ünnepélyes keretek között nyitották meg a Lajta monitor múzeumhajót Gönyűn.

9.jpgA rendezvényen részt vett Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Kara Ákos országgyűlési képviselő, dr. Fekete Dávid, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere, valamint dr. Ravasz István alezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum kiemelt főtisztje.

A múzeumhajó - amely április 6-ig tartózkodik Gönyűn - mindennap 9 és 17 óra között látogatható. A programban tárlatvezetés és múzeumpedagógiai foglalkozás is szerepel, melyre az iskolai csoportok, osztályok a +36-1-325-1618-es telefonszámon, illetve a hm.hadtortenetim@gmail.com e-mail címen regisztrálhatnak. A látogatás mindenki számára ingyenes!

10.jpgA parton az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél rendszeresített haditechnikai eszközök közül egy rakéta indítóállványát is megnézhetik az érdeklődők, illetve a győri toborzó- és érdekvédelmi iroda katonái által üzemeltetett toborzópontot is megtekinthetik azok, akik kilátogatnak a négy nap alatt a hajóhoz.

Fotó: HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum

Kapcsolódó hír
Országos útra indul a Lajta monitorOrszágos útra indul a Lajta monitor
2018. március 29. 15:21
A Lajta Múzeumhajó hősök vérével öntözött csatatér, szent hely, a haza egy darabja – mondta Vargha Tamás, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 29-én, Budapesten, a monitorhajó országos útra bocsátásának tiszteletére rendezett ünnepségen.
Tölts fel egy katonafotót!
Rajzpályázat
„170 éves a Magyar Honvédség” vándorkiállítás
100 éves a magyar katonai ejtőernyőzés - vándorkiállítás