Regionális katonazenekari fesztivált rendeztek Szolnokon
Forrás: honvedelem.hu (Révész Béla)

Huszonharmadik alkalommal rendezték meg Szolnokon a regionális katonazenekari fesztivált augusztus 31-én, pénteken. Az eseményen négy helyőrség zenekara szórakoztatta a közönséget a Tiszai hajósok terén.

cikk_01.jpgTöbb évtizedes hagyománya van a Szolnoki Regionális Katonazenekari Fesztiválnak. Az utóbbi években a rendezvény kapcsolódott Szolnok város napjához, melyet szeptember 1-jén tartanak (a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonal 1847-es megnyitásának emlékére), ám a programok már egy nappal korábban elkezdődnek.

Az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó rendezvény a regionális katonazenekari fesztivál, amely idén is a rangjához méltó, színvonalas összeállítással szórakoztatta a nagy számban összegyűlt érdeklődőket. A Tiszai hajósok terére közösen vonult be Hódmezővásárhely Helyőrség Zenekara, a Katasztrófavédelem Központi Zenekara, Kaposvár Helyőrség Zenekara, a házigazda Légierő Zenekar - Szolnok, valamint a szentendrei MH Altiszti Akadémia Zenekara.

cikk_02.jpg

Dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka köszöntőjében kiemelte: a honvédség és a civil szféra közötti kapocs kiépítésében óriási szerepük van a katonazenekaroknak, hiszen a társadalmi kapcsolatokat talán ők tudják a legjobban erősíteni.

A műsor első felében a közönség látványos, egyben nagyon is formabontó bemutatókat, gyepshow-kat láthatott, míg a másodikban a zenekarok egyesítették hangszereiket, és közösen adtak elő zenés egyveleget. A fesztiválon a klasszikus katonaindulók mellett (mint a László király induló, a Magyar vér induló vagy a katonazenészek indulója) olyan slágerszerzemények is felcsendültek, mint Schönberg I Dreamed A Dream-je, Pharell Williams Happy-je, John William Swing, Swing, Swing című szerzeménye.

cikk_03.jpg

Fotó: Tischler Zoltán

Kapcsolódó galéria
XXIII. Regionális Katonazenekari Fesztivál Szolnokon
XXIII. Regionális Katonazenekari Fesztivál Szolnokon / 01.jpg XXIII. Regionális Katonazenekari Fesztivál Szolnokon / 02.jpg XXIII. Regionális Katonazenekari Fesztivál Szolnokon / 03.jpg XXIII. Regionális Katonazenekari Fesztivál Szolnokon / 04.jpg
XXIII. Regionális Katonazenekari Fesztivál Szolnokon / 05.jpg XXIII. Regionális Katonazenekari Fesztivál Szolnokon / 06.jpg XXIII. Regionális Katonazenekari Fesztivál Szolnokon / 07.jpg XXIII. Regionális Katonazenekari Fesztivál Szolnokon / 08.jpg
XXIII. Regionális Katonazenekari Fesztivál Szolnokon / 09.jpg XXIII. Regionális Katonazenekari Fesztivál Szolnokon / 10.jpg XXIII. Regionális Katonazenekari Fesztivál Szolnokon / 11.jpg
Tölts fel egy katonafotót!
Rajzpályázat
„170 éves a Magyar Honvédség” vándorkiállítás
100 éves a magyar katonai ejtőernyőzés - vándorkiállítás