A sport mindenkihez szól
Forrás: honvedelem.hu (Antal Ferenc)

Több ezer résztvevő - köztük katonák, honvédelmi dolgozók és civilek - állt rajthoz a budapesti Vérmezőn szeptember 23-án, vasárnap délelőtt, hogy megmérettessék magukat 4, illetve 10 kilométeres távon, valamint a 10 kilométeres váltóban az idei NATO-futáson. A 13. alkalommal megrendezett sportrendezvényen részt vett és beszédet mondott Korom Ferenc altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök.

mb4a5221.jpgA nagy népszerűségnek örvendő eseményt immár hagyományosan a Budapesti Atlétikai Szövetség szervezte, de hasonlóan az elmúlt évekhez, a rendezvény szervezésében ezúttal is segítséget nyújtott a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége, az Antall József Tudásközpont és a Magyar Ifjúsági Atlanti Tanács is. A biztosításban és a lebonyolításban az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság, valamint az MH Katonai Rendészeti Központ is részt vett.

A sportrendezvény rajtját Korom Ferenc altábornagy indította el, aki a startot megelőző beszédében úgy fogalmazott: a sport mindenkihez szól, legyen az fiatal vagy öreg, civil vagy katona, hazai vagy külföldi versenyző. „Ez a verseny ékesen bizonyítja a sport összetartó erejét, hiszen külföldi vendégeink is egyre többen vesznek részt rajta”- mondta a Honvéd Vezérkar főnök, hozzátéve: 2008-ban még csak nagyjából ezer fő vett részt a NATO futáson, ma viszont már közel ötezer ember állt rajthoz – köztük tizenhat NATO- és partnerország képviselőivel.

mb4a5284.jpgA délelőtt 11 órakor elstartolt mezőny kilométereken keresztül egységes képet mutatott, majd ki-ki a saját tempóját felvéve igyekezett célba érni. Az idei NATO-futáson először a Honvéd Vezérkar felső vezetése, illetve az MH Összhaderőnemi Parancsnokság felsővezetőinek váltócsapata is megmérettette magát.

A sportesemény igazi különlegessége, hogy a fővárosi programmal egy időben - ugyanazokkal a feltételekkel - az Afganisztánban szolgáló magyar kontingens katonái is „csatlakoztak” a futáshoz.

mb4a5331.jpgA célba érkező sportolókat idén katonai rendészek statikus bemutatója, egészségügyi tanácsadás, helyszíni toborzás, valamint különböző NATO kommunikációs programok várták.

A rendezvény ünnepélyes zárásaként a katonai kategória egyéni és csapatversenyének helyezettjei számára Korom Ferenc altábornagy és dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének koordinációs helyettese adott át díjakat.

Katonai férfi egyéni kategóriában Honti Attila hadnagy harmadik; katonai női egyéniben Böhm Lilla hadnagy első, Polonyiné dr. Svéd Krisztina Amelita őrnagy pedig második helyezést ért el. Katonai csapatversenyben a Honti Attila hadnagy, Böhm Lilla hadnagy és Nagy Tamás közkatona alkotta csapat másodiknak ért célba. A felsővezetői váltóban a Honvéd Vezérkar csapata első helyezést ért el.

mb4a5848.jpgFotó: Dévényi Veronika

Kapcsolódó videó
Kapcsolódó galéria
NATO-futás Budapesten
NATO-futás Budapesten / 1 NATO-futás Budapesten / 2 NATO-futás Budapesten / 3 NATO-futás Budapesten / 4
NATO-futás Budapesten / 5 NATO-futás Budapesten / 6 NATO-futás Budapesten / 7 NATO-futás Budapesten / 8
NATO-futás Budapesten / 9 NATO-futás Budapesten / 10 NATO-futás Budapesten / 11 NATO-futás Budapesten / 12
NATO-futás Budapesten / 13 NATO-futás Budapesten / 14 NATO-futás Budapesten / 15 NATO-futás Budapesten / 16
NATO-futás Budapesten / 17 NATO-futás Budapesten / 18 NATO-futás Budapesten / 19 NATO-futás Budapesten / 20
NATO-futás Budapesten / 21 NATO-futás Budapesten / 22 NATO-futás Budapesten / 23 NATO-futás Budapesten / 24
NATO-futás Budapesten / 25 NATO-futás Budapesten / 26 NATO-futás Budapesten / 27 NATO-futás Budapesten / 28
NATO-futás Budapesten / 29 NATO-futás Budapesten / 30 NATO-futás Budapesten / 31 NATO-futás Budapesten / 32
NATO-futás Budapesten / 33 NATO-futás Budapesten / 34 NATO-futás Budapesten / 35 NATO-futás Budapesten / 36
NATO-futás Budapesten / 37 NATO-futás Budapesten / 38 NATO-futás Budapesten / 39 NATO-futás Budapesten / 40
NATO-futás Budapesten / 41 NATO-futás Budapesten / 42 NATO-futás Budapesten / 43 NATO-futás Budapesten / 44
Tölts fel egy katonafotót!
Rajzpályázat
„170 éves a Magyar Honvédség” vándorkiállítás
100 éves a magyar katonai ejtőernyőzés - vándorkiállítás