Kiállítás nyílt az Altiszti Akadémián
Forrás: honvedelem.hu (Duruczné Téglás Dóra százados)

A „170 éves a Magyar Honvédség” programsorozat részeként meghirdetett, „Ott lobog a trikolór, éljen a honvéd” elnevezésű képzőművészeti pályázat legjobb alkotásaiból nyílt kiállítás Szentendrén, az MH Altiszti Akadémia művelődési központjában.

img_4027.jpgMegnyitójában Sándor András alezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály Társadalmi Kapcsolatok Osztály megbízott vezetője kiemelte: „az amatőr képzőművészeti pályázat lehetőséget adott olyan fiatal tehetségek bevonására, akik eddig nem kerültek kapcsolatba a katonai hivatással. Jó alkalom nyílt így számukra, hogy megismerkedjenek százhetven év honvédő hagyományaival, felkeltsék érdeklődésüket a hadtörténelem iránt, és ami a legfontosabb, érzelmi alapon, alkotói hevülettel éljék át a megérteni kívánt eseményeket. A pályázatra 24 oktatási intézmény közel kétszáz diákja nyújtotta be alkotását, amelyből a szakmai zsűri tagjai 36-ot díjaztak és állítottak ki a Stefánia Palotában rendezett ünnepségen. Elismerés illeti a pályázat megszervezésében részt vevő intézmények munkatársait és az MH Altiszti Akadémiát, amely a képekből készült vándorkiállításnak elsőként ad otthont.”

img_4063.jpgBozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka beszédében kiemelte: a szentendrei alakulat mindig nagy figyelmet fordít a kultúra támogatására, így nagy örömére szolgál, hogy elsőként adhat otthont az intézmény a vándorkiállításnak.

img_4083.jpgA pályaművek két hétig tekinthetők meg az akadémián, majd a Honvéd Kulturális Egyesület szervezésében olyan városokba jutnak el, mint Gyöngyös, Nagykanizsa és Jánoshalma.

img_4085.jpgFotó: a szerző felvételei

Kapcsolódó hír
„Ott lobog a trikolór, éljen a honvéd!”„Ott lobog a trikolór, éljen a honvéd!”
2018. szeptember 25. 18:23
Ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult szeptember 25-én a 170 éves a Magyar Honvédség programsorozat részeként meghirdetett Ott lobog a trikolór, éljen a honvéd! című, fiataloknak szóló amatőr művészeti pályázat. A Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban tartott eseményen Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a győzteseket.
Tölts fel egy katonafotót!
Rajzpályázat
„170 éves a Magyar Honvédség” vándorkiállítás
100 éves a magyar katonai ejtőernyőzés - vándorkiállítás