Szentendrén a Magyar Honvédség történelme
Forrás: honvedelem.hu (Faragó Fanny)

Megnyílt a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) 170 éves a Magyar Honvédség elnevezésű vándorkiállítása november 13-án, kedden, Szentendrén, az MH Altiszti Akadémia művelődési központjában.

cikk_01.jpgJelenleg Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián tekinthető meg a 170 éves a Magyar Honvédség elnevezésű programsorozat vándorkiállítása, amely az 1848-as megalakításától öt nagy egységre bontva idézi fel a honvédség történetét. A kiállítás az elmúlt százhetven évet, a közelmúlt eseményeit, a sorkatonaság időszakát és a jelenkort is feldolgozza, mindegyik korszakhoz egy-egy jellemző egyenruhát és zászlót társítva.

cikk_02.jpg

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum által a Magyar Honvédség fennállásának 170. évfordulója alkalmából készített vándorkiállítás hangsúlyos eleme a katonaportrékkal borított Hősök Fala, amely hat, különleges életutat bejárt magyar katona portréját, kitüntetéseit és rövid életrajzát mutatja be.

cikk_03.jpg

Megnyitójában Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka kiemelte: a Magyar Honvédség múltbéli eseményeit tisztán kell látnunk. Falaink között a jövő nemzedéke képződik, akiknek tanulniuk kell a múltból. „Tudnunk kell kik voltunk, kik vagyunk, és mit akarunk”- fogalmazott beszédében Bozó dandártábornok.

cikk_04.jpg

A Magyar Honvédség 170 éves történelmét bemutató tárlatot dr. Ravasz István alezredes, a HM HIM kiemelt főtisztje ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A nemzetet reprezentáló kiállítás november 13-16. között megtekinthető Szentendrén, az MH Altiszti Akadémia művelődési központjában.

cikk_05.jpg

Fotó: a szerző felvételei

Tölts fel egy katonafotót!
Rajzpályázat
„170 éves a Magyar Honvédség” vándorkiállítás
100 éves a magyar katonai ejtőernyőzés - vándorkiállítás