Hírek
[1] 2 3 4
Gödöllőn a vándorkiállításGödöllőn a vándorkiállítás
2018. június 19. 08:03
Megnyílt a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) „170 éves a Magyar Honvédség” elnevezésű vándorkiállítása, június 18-án, a gödöllői Szent István Egyetem aulájában.
Változatos programok a Hadtörténetiben a Múzeumok ÉjszakájánVáltozatos programok a Hadtörténetiben a Múzeumok Éjszakáján
2018. június 18. 15:14
Június 23-án, 18 órától a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum is várja az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján. Az idei rendezvényen nyitja meg kapuit az Őfelsége hadihajója, az SMS Szent István: 100 éves hadisír az Adriai-tenger mélyén című időszaki kiállítás, de aki ellátogat a Várba, a korabeli matrózok élete mellett betekintést nyerhet a tradicionális katonai sportágakba, érdekes hagyományőrző bemutatókat tekinthet meg, katonazenekari koncerten, fémkatona-öntésen, kézműves foglalkozásokon vehet részt. További programok a múzeum honlapján.
„170 éves a Magyar Honvédség” vándorkiállítás Gödöllőn„170 éves a Magyar Honvédség” vándorkiállítás Gödöllőn
2018. június 18. 17:10
2018-ban ünnepeljük a Magyar Honvédség fennállásának 170. évfordulóját. A jeles évfordulóra a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum vándorkiállítást készített, amely betekintést enged e 170 éves időszak történéseibe, továbbá bemutatja annak jelentős eseményeit és jellegzetes tárgyait. A kiállítás június 18. – június 22. között megtekinthető Gödöllőn, a Szent István Egyetemen. További részletek a 170.honvedseg.hu oldalon.
Tölts fel egy katonafotót! - májusi nyertesekTölts fel egy katonafotót! - májusi nyertesek
2018. június 11. 14:31
A Honvédelmi Minisztérium a Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulója alkalmából, az egész éven át tartó rendezvénysorozat részeként, „Tölts fel egy katonafotót” címmel kreatív, online fotópályázatot hirdetett, amelyre saját személyes fotókkal, illetve a családi fotóarchívumok felhasználásával lehet jelentkezni.
Lezárult a IV. Vajai Honvéd Művésztelep Lezárult a IV. Vajai Honvéd Művésztelep
2018. június 10. 08:24
Negyedik alkalommal rendezte meg a Honvéd Művésztelepet az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Kulturális és Rekreációs Igazgatósága, a Vay Ádám Múzeum Baráti Körének és Vaja önkormányzatának támogatásával. A résztvevők alkotásaiból összeállított kiállítás a művésztelep zárónapján, június 7-én, csütörtökön nyílt meg a Vay Ádám Kastélymúzeumban.
A honvédség ma is minden magyar ember biztonságának a garanciájaA honvédség ma is minden magyar ember biztonságának a garanciája
2018. június 08. 20:39
A Magyar Honvédség ma is minden állampolgár szabadságának és biztonságának a garanciája – mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes június 8-án, pénteken, a Magyar Haditengerészet Napja alkalmából tartott konferencián, a fővárosban.
Térzene a Szent István-bazilika előtt Térzene a Szent István-bazilika előtt
2018. május 28. 08:42
Nagy sikere volt az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár alárendeltségébe tartozó Budapest Helyőrségi Zenekar térzenéjének május 27-én, vasárnap a Szent István téren.
Érdeklődők ezrei a helikopterbázison Érdeklődők ezrei a helikopterbázison
2018. május 27. 11:55
A korábbi évek családi napjaival ellentétben, május 26-án minden érdeklődőt tárt kapukkal várt az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis. Nagyon sokan éltek is a laktanyalátogatás lehetőségével, a regisztrált látogatók száma délre megközelítette a négyezret. A 170 éves a Magyar Honvédség programsorozat keretében meghirdetett nyílt napra a megyei toborzóközpont is kitelepült.
„Az önfeláldozóképesség az emberiség legnagyobb kincse” „Az önfeláldozóképesség az emberiség legnagyobb kincse”
2018. május 27. 07:27
A magyar hősök emlékünnepe alkalmából katonai tiszteletadással egybekötött koszorúzást, ünnepi szentmisét és ökumenikus istentiszteletet tartottak az Orczy-parkban és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Kápolnájában május 26-án, szombaton.
Látványos katonai bemutatók a VárosligetbenLátványos katonai bemutatók a Városligetben
2018. május 26. 19:47
Kétnapos rendezvényen mutatja meg eszközeit, katonai képességeit a Magyar Honvédség május 26-27-én, a városligeti gyermeknapon és a Magyar Hősök Emlékünnepén. A változatos bemutatók és programok helyszínén dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter úgy fogalmazott, nyitni kell a társadalom felé, hogy az emberekben tudatosuljon, a katonák értük vannak.
Nyílt napot tartottak SzékesfehérváronNyílt napot tartottak Székesfehérváron
2018. május 26. 20:42
A Magyar Honvédség megalakulásának 170 éves évfordulójára alkalmából rendeztek nyílt napot május 26-án, szombaton Székesfehérváron. Az egész napos programsorozaton bemutatotkozott az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred, valamint a Honvéd Sportszervezetek Országos Szövetsége.
Dr. Benkő Tibor: a légierő prioritást élvezDr. Benkő Tibor: a légierő prioritást élvez
2018. május 26. 11:40
A Magyar Honvédség fejlesztésében a légierő prioritást élvez - közölte a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna május 26-ai, szombat reggeli műsorában.
Szabó István: a toborzás nagyon fontos feladatSzabó István: a toborzás nagyon fontos feladat
2018. május 26. 11:55
A toborzás nagyon fontos feladat, nem lehet elég korán elkezdeni - emelte ki a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára az M1 aktuális csatorna május 26-ai, szombat reggeli műsorában.
Korom Ferenc altábornagy: a Magyar Honvédségnek tudnia kell megvédeni az országotKorom Ferenc altábornagy: a Magyar Honvédségnek tudnia kell megvédeni az országot
2018. május 26. 21:07
A Magyar Honvédségnek tudnia kell megvédeni az országot, a lakosságot - mondta Korom Ferenc altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök az M1 aktuális csatornán, május 26-án, szombaton.
Százhetven év helytállásSzázhetven év helytállás
2018. május 26. 10:21
A Zrínyi Katonai Filmstúdió – a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum együttműködésével – dokumentumfilmet készített a Magyar Honvédség történetéről. A 170 év egyes fejezeteit neves hadtörténészek írták, a film műsorvezetői feladatait pedig dr. Hermann Róbert hadtörténész vállalta. A honvedelem.hu a magyar hősök napja alkalmából most közzéteszi a frissen elkészült alkotást.
Százhetven éve SomogyértSzázhetven éve Somogyért
2018. május 23. 18:28
„170 éves a Magyar Honvédség” címmel tematikus hetet rendeznek május végén Kaposváron. A rendezvénysorozat nyitányaként vándorkiállítás nyílt a megyeszékhelyen május 23-án; egy nappal korábban pedig a haderőhöz kapcsolódó témájú rajz-és fotópályázat eredményhirdetésére került sor.
Hatalmas sikertörténet a Lajta dunai útjaHatalmas sikertörténet a Lajta dunai útja
2018. május 23. 08:02
32 236 fős látogatószámmal zárult a Lajta mozgásban című eseménysorozat Mohácson, május 21-én.
Mohácson horgonyoz a Lajta Mohácson horgonyoz a Lajta
2018. május 16. 19:06
Több tízezer látogató és 417 kilométer megtétele után utolsó állomáshelyére, Mohácsra érkezett a Lajta monitor Múzeumhajó. A Lajta Mozgásban nevű programsorozat utolsó helyszínén – május 16-án, szerdán - beszédet mondott Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.
170 éves a Magyar Honvédség: emlékkonferencia a HM HIM-ben 170 éves a Magyar Honvédség: emlékkonferencia a HM HIM-ben
2018. május 16. 14:49
Nagyszabású emlékkonferenciát tartottak a Magyar Honvédség fennállásának százhetvenedik évfordulója tiszteletére a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban május 16-án.
A húszezredik látogató a LajtánA húszezredik látogató a Lajtán
2018. május 15. 12:11
Töretlenül nagy érdeklődés kíséri a múzeumhajó útját a Dunán. A másfél hónapja úton lévő Lajta fedélzetére Baján lépett a húszezredik látogató.
[1] 2 3 4