Hírek
[1] 2 3 ... 7
Rendhagyó könyvbemutató és fotópályázat-eredményhirdetés Rendhagyó könyvbemutató és fotópályázat-eredményhirdetés
2018. október 16. 04:30
A Magyar Honvédség elismertségének növelése csak úgy érthető el, ha a társadalom széles rétegei valós ismereteket szerezhetnek a haderő múltjáról, életéről, eljövendő céljairól - mondta Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Zrínyi Kiadó gondozásában megjelent A Magyar Honvédség 170 éve című díszkötet, valamint a Csudáknak éve, 1848–1849: Kézzelfogható hadtörténelem című könyv bemutatóján október 15-én.
Egyéves lett a különleges dandár Egyéves lett a különleges dandár
2018. október 12. 21:29
Egy éve alakult meg a szolnoki MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár. Az évforduló alkalmából október 12-én, pénteken megrendezett dandársorakozón ünnepélyes keretek között lecserélték az eddig használt zöld barettsapkájukat homokszínűre, illetve felavatták vitéz Bertalan Árpád mellszobrát és leleplezték a megújult ejtőernyős emlékfalat.
Engesztelő-megemlékező szentmise az aradi vértanúkértEngesztelő-megemlékező szentmise az aradi vértanúkért
2018. október 06. 19:45
Engesztelő-megemlékező szentmisét tartott az aradi vértanúkért a Katolikus Tábori Püspökség október 6-án, Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Szent László Kápolnájában. A misét - amelyen mások mellett részt vett dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Szabó István, a tárca honvédelmi ügyekért felelős államtitkára, dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnök koordinációs helyettese és dr. Vezekényi Csaba, a minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára - Bíró László tábori püspök, Magyarország Katonai Ordináriusa mutatta be.
Kiállítás nyílt az Altiszti AkadémiánKiállítás nyílt az Altiszti Akadémián
2018. október 06. 14:30
A „170 éves a Magyar Honvédség” programsorozat részeként meghirdetett, „Ott lobog a trikolór, éljen a honvéd” elnevezésű képzőművészeti pályázat legjobb alkotásaiból nyílt kiállítás Szentendrén, az MH Altiszti Akadémia művelődési központjában.
Tölts fel egy katonafotót! - szeptemberi nyertesekTölts fel egy katonafotót! - szeptemberi nyertesek
2018. október 04. 08:18
A Honvédelmi Minisztérium a Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulója alkalmából, az egész éven át tartó rendezvénysorozat részeként, „Tölts fel egy katonafotót” címmel kreatív, online fotópályázatot hirdetett, amelyre saját személyes fotókkal, illetve a családi fotóarchívumok felhasználásával lehet jelentkezni.
Szakmai múlttal támogatják a jövőt Szakmai múlttal támogatják a jövőt
2018. október 03. 14:27
Az Európai Ejtőernyős Szövetség (Union Européenne des Parachutistes – UEP) tagjainak kongresszusa kezdődött meg október 3-án, szerdán, Budapesten, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban (HM HIM). A rendezvény védnöke Korom Ferenc altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök.
A győzelem a katonák lelkületén múlottA győzelem a katonák lelkületén múlott
2018. szeptember 29. 12:55
A Magyar Honvédség képes arra, hogy az 1848-49-es szabadságharc szellemiségét továbbhordozva garantálja hazánk biztonságát – szögezte le dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség 170. születésnapján, a pákozdi csata emléknapján tartott ünnepségen, szeptember 29-én, Pákozdon.
„Ott lobog a trikolór, éljen a honvéd!”„Ott lobog a trikolór, éljen a honvéd!”
2018. szeptember 25. 18:23
Ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult szeptember 25-én a 170 éves a Magyar Honvédség programsorozat részeként meghirdetett Ott lobog a trikolór, éljen a honvéd! című, fiataloknak szóló amatőr művészeti pályázat. A Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban tartott eseményen Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a győzteseket.
Lezárult a „Tölts fel egy katonafotót!” pályázat Lezárult a „Tölts fel egy katonafotót!” pályázat
2018. szeptember 24. 10:11
Szeptember 21-én lezárult a Honvédelmi Minisztérium által - a Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulója alkalmából szervezett egész éven át tartó rendezvénysorozat részeként - meghirdetett „Tölts fel egy katonafotót” című kreatív, online fotópályázat.
A sport mindenkihez szólA sport mindenkihez szól
2018. szeptember 23. 17:11
Több ezer résztvevő - köztük katonák, honvédelmi dolgozók és civilek - állt rajthoz a budapesti Vérmezőn szeptember 23-án, vasárnap délelőtt, hogy megmérettessék magukat 4, illetve 10 kilométeres távon, valamint a 10 kilométeres váltóban az idei NATO-futáson. A 13. alkalommal megrendezett sportrendezvényen részt vett és beszédet mondott Korom Ferenc altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök.
Ezreket várnak a NATO-futásraEzreket várnak a NATO-futásra
2018. szeptember 19. 12:45
Ismét katonák, honvédelmi dolgozók és civilek ezrei állnak rajthoz a budapesti Vérmezőn szeptember 23-án, vasárnap délelőtt, hogy megmérettessék magukat 4, illetve 10 kilométeres távon, valamint a 10 kilométeres váltóban, az idei NATO-futáson. A sportrendezvényen - a tervek szerint - részt vesz és beszédet mond Korom Ferenc altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök.
Az év utolsó térzenéjeAz év utolsó térzenéje
2018. szeptember 18. 07:12
A 170 éves a Magyar Honvédség rendezvénysorozat részeként adott térzenét - idén utoljára - az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Budapest Helyőrségi Zenekar szeptember 16-án, a fővárosban, a Szent István téren.
Ne teljen el nap rajzolás nélkül! Ne teljen el nap rajzolás nélkül!
2018. szeptember 16. 08:23
A Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulója is témájául szolgált az idei év alkotótáborának az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK)
Magyar napok Brüsszelben Magyar napok Brüsszelben
2018. szeptember 14. 09:42
Kétnapos magyar kulturális fesztiválon vett részt Brüsszelben a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, szeptember 8-9-én.
Jézus keresztjének tanítása Isten bölcsessége Jézus keresztjének tanítása Isten bölcsessége
2018. szeptember 12. 11:02
A Katolikus Tábori Püspökség szeptember 22-én, szombaton immár 24. alkalommal rendezi meg a nemzeti katonai zarándoklatot, valamint a hozzá kapcsolódó családi napot Budapesten, a máriaremetei kegytemplomban és az előtte található parkban. A rendezvényről Berta Tibor ezredessel, a püspökség általános helynökével beszélgettünk.
Tölts fel egy katonafotót! - augusztusi nyertesekTölts fel egy katonafotót! - augusztusi nyertesek
2018. szeptember 11. 12:18
A Honvédelmi Minisztérium a Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulója alkalmából, az egész éven át tartó rendezvénysorozat részeként, „Tölts fel egy katonafotót” címmel kreatív, online fotópályázatot hirdetett, amelyre saját személyes fotókkal, illetve a családi fotóarchívumok felhasználásával lehet jelentkezni.
Rajzpályázat - lájkold a legjobb műveket!Rajzpályázat - lájkold a legjobb műveket!
2018. szeptember 04. 11:36
A „170 éves a Magyar Honvédség” programsorozat részeként a Honvédelmi Minisztérium által általános és középiskolás diákok részére hirdetett rajzpályázat ünnepélyes eredményhirdetését és díjátadóját szeptember 25-én rendezik meg Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ Eszterházy termében. A rendezvény fővédnöke dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter.
Miskolcra érkezett a jubileumi vándorkiállításMiskolcra érkezett a jubileumi vándorkiállítás
2018. szeptember 03. 17:53
Megnyílt a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) 170 éves a Magyar Honvédség elnevezésű vándorkiállítása szeptember 3-án, a Miskolci Egyetem főépületében.
Regionális katonazenekari fesztivált rendeztek SzolnokonRegionális katonazenekari fesztivált rendeztek Szolnokon
2018. szeptember 01. 07:45
Huszonharmadik alkalommal rendezték meg Szolnokon a regionális katonazenekari fesztivált augusztus 31-én, pénteken. Az eseményen négy helyőrség zenekara szórakoztatta a közönséget a Tiszai hajósok terén.
A nyár utolsó térzenéje Budapesten A nyár utolsó térzenéje Budapesten
2018. augusztus 28. 11:10
Augusztus utolsó hétvégéjén is sokan voltak kíváncsiak az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekarának térzenéjére a Margitszigeten.
[1] 2 3 ... 7