Hírek
[1] 2 3 ... 8
Utolsó idei helyszínére érkezett a hadihajós kiállításUtolsó idei helyszínére érkezett a hadihajós kiállítás
2018. december 19. 09:25
A 170 éves a honvéd folyami hadihajózás rendezvénysorozat részeként létrehozott hadihajós kiállítás az erdőbényei honvédüdülőben nyitotta meg utoljára kapuit ebben az évben. A tárlat részeként az új év tavaszáig tekinthetők meg a flottillát illusztráló makettek, korabeli egyenruhák és tárgyi emlékek.
Németh Szilárd: a múlt nélkül nem lehet előre menniNémeth Szilárd: a múlt nélkül nem lehet előre menni
2018. november 19. 12:18
A múlt nélkül nem lehet előre menni - fogalmazott Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes november 19-én, hétfőn Budapesten, a Hadtörténeti Levéltár és Hadtörténeti Múzeum alapításának 100. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.
A 170 éves Magyar Honvédség előtt tisztelegnek A 170 éves Magyar Honvédség előtt tisztelegnek
2018. november 18. 20:38
Idén immár tizenegyedik alkalommal rendezi meg versmondó versenyét a HM Katolikus Tábori Püspökség. A december 3-án, 17:30 órakor kezdődő versennyel a szervezők a 170 éves Magyar Honvédség előtt tisztelegnek, megemlékezve az első világháború befejezésének századik évfordulójáról is.
Bemutatták az első világháborús veszteséglistát a hadtörténeti múzeumbanBemutatták az első világháborús veszteséglistát a hadtörténeti múzeumban
2018. november 18. 11:05
Elkészült az az első világháborús veszteséglista, amit a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum nyílt napján - november 17-én, szombaton – mutattak be a látogatóknak. Dr. Kovács Vilmos ezredes, az intézmény parancsnoka elmondta, a hosszú évek munkájával összeállított, másfél millió adatsort tartalmazó lista hamarosan online is kutatható lesz.
„Hadi múltunk kincsestára” „Hadi múltunk kincsestára”
2018. november 16. 14:05
Megalakulásának századik évfordulója alkalmából rendezett ünnepséget a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) november 16-án. A centenáriumi eseményen Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes mondott beszédet.
Szentendrén a Magyar Honvédség történelme Szentendrén a Magyar Honvédség történelme
2018. november 14. 08:28
Megnyílt a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) 170 éves a Magyar Honvédség elnevezésű vándorkiállítása november 13-án, kedden, Szentendrén, az MH Altiszti Akadémia művelődési központjában.
Erős, ütőképes hadsereget kell létrehozni Erős, ütőképes hadsereget kell létrehozni
2018. november 14. 06:45
Átfogó modernizáció szükséges az erős, ütőképes hadsereg kialakításához - mondta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter november 13-án, kedden Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott konferencián.
Száz évvel ezelőtt vonta le lobogóját a Császári és Királyi Duna-flottillaSzáz évvel ezelőtt vonta le lobogóját a Császári és Királyi Duna-flottilla
2018. november 10. 15:33
A szolgálatteljesítés közben elhunyt hajósok, haditengerészek, folyamőrök és flottillások emléke előtt tisztelegtek Óbudán.
A NATO-központban is nagy sikert aratott a 170 éves honvédséget bemutató kiállításA NATO-központban is nagy sikert aratott a 170 éves honvédséget bemutató kiállítás
2018. november 08. 20:02
Október 22-én nyitotta meg kapuit a 170 éves a Magyar Honvédség című vándorkiállítás a NATO Főparancsnokság 2018-ban átadott új épületének aulájában.
Százéves a magyar ejtőernyőzésSzázéves a magyar ejtőernyőzés
2018. november 06. 11:45
Az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred ad otthont az ejtőernyős vándorkiállításnak.
Rendhagyó könyvbemutató és fotópályázat-eredményhirdetés Rendhagyó könyvbemutató és fotópályázat-eredményhirdetés
2018. október 16. 04:30
A Magyar Honvédség elismertségének növelése csak úgy érthető el, ha a társadalom széles rétegei valós ismereteket szerezhetnek a haderő múltjáról, életéről, eljövendő céljairól - mondta Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Zrínyi Kiadó gondozásában megjelent A Magyar Honvédség 170 éve című díszkötet, valamint a Csudáknak éve, 1848–1849: Kézzelfogható hadtörténelem című könyv bemutatóján október 15-én.
Egyéves lett a különleges dandár Egyéves lett a különleges dandár
2018. október 12. 21:29
Egy éve alakult meg a szolnoki MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár. Az évforduló alkalmából október 12-én, pénteken megrendezett dandársorakozón ünnepélyes keretek között lecserélték az eddig használt zöld barettsapkájukat homokszínűre, illetve felavatták vitéz Bertalan Árpád mellszobrát és leleplezték a megújult ejtőernyős emlékfalat.
Engesztelő-megemlékező szentmise az aradi vértanúkértEngesztelő-megemlékező szentmise az aradi vértanúkért
2018. október 06. 19:45
Engesztelő-megemlékező szentmisét tartott az aradi vértanúkért a Katolikus Tábori Püspökség október 6-án, Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Szent László Kápolnájában. A misét - amelyen mások mellett részt vett dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Szabó István, a tárca honvédelmi ügyekért felelős államtitkára, dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnök koordinációs helyettese és dr. Vezekényi Csaba, a minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára - Bíró László tábori püspök, Magyarország Katonai Ordináriusa mutatta be.
Kiállítás nyílt az Altiszti AkadémiánKiállítás nyílt az Altiszti Akadémián
2018. október 06. 14:30
A „170 éves a Magyar Honvédség” programsorozat részeként meghirdetett, „Ott lobog a trikolór, éljen a honvéd” elnevezésű képzőművészeti pályázat legjobb alkotásaiból nyílt kiállítás Szentendrén, az MH Altiszti Akadémia művelődési központjában.
Tölts fel egy katonafotót! - szeptemberi nyertesekTölts fel egy katonafotót! - szeptemberi nyertesek
2018. október 04. 08:18
A Honvédelmi Minisztérium a Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulója alkalmából, az egész éven át tartó rendezvénysorozat részeként, „Tölts fel egy katonafotót” címmel kreatív, online fotópályázatot hirdetett, amelyre saját személyes fotókkal, illetve a családi fotóarchívumok felhasználásával lehet jelentkezni.
Szakmai múlttal támogatják a jövőt Szakmai múlttal támogatják a jövőt
2018. október 03. 14:27
Az Európai Ejtőernyős Szövetség (Union Européenne des Parachutistes – UEP) tagjainak kongresszusa kezdődött meg október 3-án, szerdán, Budapesten, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban (HM HIM). A rendezvény védnöke Korom Ferenc altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök.
A győzelem a katonák lelkületén múlottA győzelem a katonák lelkületén múlott
2018. szeptember 29. 12:55
A Magyar Honvédség képes arra, hogy az 1848-49-es szabadságharc szellemiségét továbbhordozva garantálja hazánk biztonságát – szögezte le dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség 170. születésnapján, a pákozdi csata emléknapján tartott ünnepségen, szeptember 29-én, Pákozdon.
„Ott lobog a trikolór, éljen a honvéd!”„Ott lobog a trikolór, éljen a honvéd!”
2018. szeptember 25. 18:23
Ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult szeptember 25-én a 170 éves a Magyar Honvédség programsorozat részeként meghirdetett Ott lobog a trikolór, éljen a honvéd! című, fiataloknak szóló amatőr művészeti pályázat. A Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban tartott eseményen Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a győzteseket.
Lezárult a „Tölts fel egy katonafotót!” pályázat Lezárult a „Tölts fel egy katonafotót!” pályázat
2018. szeptember 24. 10:11
Szeptember 21-én lezárult a Honvédelmi Minisztérium által - a Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulója alkalmából szervezett egész éven át tartó rendezvénysorozat részeként - meghirdetett „Tölts fel egy katonafotót” című kreatív, online fotópályázat.
A sport mindenkihez szólA sport mindenkihez szól
2018. szeptember 23. 17:11
Több ezer résztvevő - köztük katonák, honvédelmi dolgozók és civilek - állt rajthoz a budapesti Vérmezőn szeptember 23-án, vasárnap délelőtt, hogy megmérettessék magukat 4, illetve 10 kilométeres távon, valamint a 10 kilométeres váltóban az idei NATO-futáson. A 13. alkalommal megrendezett sportrendezvényen részt vett és beszédet mondott Korom Ferenc altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök.
[1] 2 3 ... 8
Tölts fel egy katonafotót!
Rajzpályázat
„170 éves a Magyar Honvédség” vándorkiállítás
100 éves a magyar katonai ejtőernyőzés - vándorkiállítás