Tavaszi Hadjárat Gyalogtúra

„Azt hiszem, akkor lesz egy hegycsúcson igazán szép a kilátás, hogyha gyalog megyünk oda fel, megizzadunk, verejtékezünk és elfáradunk.”

 Felhívás a Honvédelmi Minisztérium által meghirdetett „Tavaszi Hadjárat Gyalogtúra” elnevezésű rendezvényre

A Honvédelmi Minisztérium a „170 éves a Magyar Honvédség” elnevezésű rendezvénysorozat keretében, az 1849-es Tavaszi hadjáratra történő megemlékezésként emléktúrát szervez. Az emléktúra 2018. április 7-én, Gödöllő – Isaszeg – Gödöllő útvonalon kerül megrendezésre.

Az emléktúrán történő részvétel regisztrációhoz kötött.

A regisztráció és a nevezési határidő 2018.04.03-án lejárt.

Túra neve: Tavaszi Hadjárat Gyalogtúra
Dátum: 2018. 04. 07.
Szervező: Honvédelmi Minisztérium
Útvonal nehézsége:  általánosan könnyű, azonban helyenként közepes nehézségű a mély talaj miatt.

Útvonal:

Körtúra (30 km, +340m szint): Gödöllő (Alsópark) – Gödöllői sportrepülőtér – Szarka-berki dülő – Isaszegi csata emlékhelye – Szárítói nyiladék – Töviskés – Juharos – Máriabesnyő – Gödöllő (Alsópark)

Térkép:

Útvonal

Rajt-cél terület

Rajt helye:

Gödöllő (Alsópark)

Cél helye:

Gödöllő (Alsópark)

Indítási idő:

08:00-10:00 (szintidő 8 óra)

Nevezési díj: nincs, a részvétel ingyenes
Nevezési határidő: 2018. 04. 03.

Létszámlimit: A túrán maximum 300 fő tud részt venni.

Szükséges felszerelés: Alap, időjáráshoz illeszkedő túrafelszerelés.

Díjazás: Szintidőn belül oklevél, jelvény. Szintidőn túl oklevél.

Étkezési szolgáltatások (ingyenes): A túra adott pontján hideg étel és víz kerül kiosztásra, a célban 1 tál meleg étellel várjuk a célba érkezőket.

 

Rajthely megközelítési módja tömegközlekedéssel, indítási időre érkezéssel:

 • Budapest Keleti pályaudvarról S80-as vonattal Gödöllő megállóig, majd onnan gyalog Gödöllő Alsóparkig (össz. menetidő: ~35 perc)
 • Budapest Örs Vezért térről H8-as hévvel Gödöllő Szabadság tér megállóig, majd onnan gyalog Gödöllő Alsóparkig (össz. menetidő: ~1 óra)

Egyéb feltételek:

 • A regisztrációval minden induló elfogadja a jelen tájékoztatóban foglalt szabályokat. A túrán mindenki a saját felelősségére indul. A regisztráló kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a részvétel feltételeinek, és elfogadja, hogy a túra szervezői bármely résztvevő egészségkárosodásáért, vagy a túrával összefüggésben keletkezett káraiért kártérítésre nem kötelezhetők.
 • A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység, politikai megmozdulás /propaganda csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
  A túra rendezői szervezési okok miatt fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést bármikor lezárják.
 • A túra szervezői fenntartják az útvonal, a helyszín, a program és időpont változtatás jogát.
 • A túra szervezői fenntartják a jogot, hogy az eseményről történő híradás, tájékoztatás céljából, a túráról és a túrázókról fotót és filmet készítsenek, melyek a továbbiakban a szervezők tulajdonát képezik. A készült fotókat és filmeket a szervezők szabadon felhasználhatják a fentiekben meghatározott célból kommunikációs anyagaikban, ezért a fotón szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.
 • A regisztrációval a regisztráló elfogadja a túrakiírás feltételeit.
 • A regisztráció egyben önkéntes adatközlés is. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői az érintett által a regisztráció során megadott adatokat, valamint az emléktúrán készült képmásokat és videót az „Adatvédelmi tájékoztatóban” meghatározott ideig kezeljék.

Orvosi tudnivalók:

 • Amennyiben a túra napján a rajt előtt valamilyen egészségügyi panasza merülne fel, a rajt/cél terület közelében lesz megtalálható az egészségügyi szolgálat.
 • A gyalogtúra során bekövetkező rosszullét esetén a rajtlapon található telefonszámon kérhet segítséget.

A szervezők fenntartják a mindenkori és mindenre kiterjedő változtatás jogát. Kérjük, hogy a túra előtt tájékozódjanak a honlapon!

Kapcsolódó eseménynaptár
Tavaszi Hadjárat Gyalogtúra
2018. április 07.
A Honvédelmi Minisztérium a Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulója alkalmából, az egész éven át tartó rendezvénysorozat részeként, az 1849-es tavaszi hadjáratra történő megemlékezésként emléktúrát szervez.